YLEISTÄ KOULUTUKSISTA

Mitä yksityiskouLutuksessa tapahtuu?

Mikäli haluat tietää etukäteen, mitä koulutustaopaamisessa yleensä tapahtuu ja miten minulla on tapana toimia, voit lukea aiheesta täältä.

ALUKSI

Minulla on tapana aloittaa tapaaminen keskustelulla, jossa hieman tutustutaan ja käydään läpi kuulumiset ja koiran vointia. Tämän jälkeen kyselen aina asiakkaiden toiveita, ellei niistä ole ollut aiemmin jo puhetta. Esittelen myös ideat ja harjoitukset, joita olen sille kerralle suunnitellut. Käymme harjoitukset pääpiirteittäin läpi ja pohdimme, ovatko ne toiveiden mukaisia. Koira voi odottaa autossa tämän keskustelun ajan tai mikäli on kovin kuuma ilma tai koiralla on epämukavaa autossa, voidaan lähteä vaikka kävelylle keskustelun ajaksi. Mikäli tapaamme minun kotipihallani metsän keskellä, koira voi omistajan halutessa ja vastuulla juosta myös vapaana.

HARJOITTELU

Yhden tapaamiskerran aikana harjoittelemme keskimäärin 1-2 eri aihetta.  Kukin harjoitus käydään aina ensin suullisesti läpi ja sen jälkeen aloitamme harjoittelun.  Pyrin aina kannustamaan asiakkaita osallistumaan aktiivisesti harjoitusten suunnitteluun ja pohdintaan. Tämä edesauttaa harjoitusten suunnittelun oppimista, jotta kotireeneissä ei menisi sormi suuhun, vaan sielläkin tehnyt harjoitukset olisivat tarkkaan suunniteltu.

Toisinaan asiakkaat nauttivat nimenomaan siitä, että minä suunnittelen harjoitukset ja he voivat vain saapua paikalle "valmiiseen pöytään". Myös tämä on minulle sopiva tapa työskennellä ja haluankin aina vastata kunkin asiakkaan toiveisiin ja tarpeisiin. 
 
Koulutusta tauotetaan säännöllisesti, jotta koira ei väsähdä tai tylsisty. Suosittelenkin alusta asti harjoittelemaan koiran kanssa niin, että koulutuksessa on selkeä rytmi. Vaikkapa muutama toisto ja sitten pieni hengähdystauko. Tauot tehostavat oppimista.

LOPUKSI

Tunnin lopussa käytetään yleensä 5-10 minuuttia siihen, että tehdään koonti päivän aiheista ja kotiharjoitusohjeista. Pidän tärkeänä sitä, että tässä vaiheessa voimme yhdessä vielä pohtia, mitä opittiin tapaamisen aikana ja minkälaisia onnistumisia saatiin sekä omistajalle että koiralle. Käymme läpi myös kotiharjoitteluohjeet.

Voimme sopia seuraavan tapaamisen tässä vaiheessa, tai vasta myöhemmin, kun asiakas kokee tarpeelliseksi tulla uudestaan.
Käytän opetuksen tukena myös kirjallisia materiaaleja ja videoita, joita jaan asiakkaille mielelläni.  Toisinaan asiakkaan luvalla saatan myös kuvata hänen ja koiransa työskentelyä, jotta asiakkaalla on mahdollisuus tarkkailla omaa toimintaansa koulutuksen jälkeen. Näistä videoista sovimme aina erikseen, enkä koskaan jaa niitä muualle kuin asiakkaalle itselleen.

tapaamisen JÄLKEEN KOTONA

Suosittelen, että koulutuksen jälkeen koiralle tarjotaan mahdollisuus lepoon. Aivot prosessoivat päivän aikana käytyjä asioita levossa ja sitä kautta tapahtuu myös oppiminen ja asioiden mieleen painaminen. Kotitehtävien harjoittelun voi aloittaa seuraavana päivänä. 

Muista aina tarkkailla harjoittelun aikana sitä, miltä koirasi näyttää ja mitä se mahdollisesti haluaa kertoa sinulle. On tärkeää varmistua siitä, että koira todella haluaa olla mukana treenissä.

Mikäli kotiharjoittelun aikana tulee mieleen kysymyksiä tapaamisen aiheista, minulle voi laittaa sähköpostia, autan mielelläni.